
Feluri principale
Hauptgerichte
Mâncăruri cu carne
Fleischgerichte
carne
Fleisch
flaiʃ
carne roşie/albă
rotes/weißes Fleisch
ˈroːtəs/ˈvaisəs flaiʃ
carne de porc
s Schweinefleisch
ˈʃvainəflaiʃ
carne de vită
s Rindfleisch
ˈrɪntflaiʃ
carne de viţel
s Kalbfleisch
ˈkalpflaiʃ
carne de oaie
s Hammelfleisch, r Hammel
ˈhamlflaiʃˌ ˈhaml
carne de miel
s Lammfleisch
ˈlamflaiʃ
iepure
s Kaninchen
kaˈniːnçən
friptură
r Braten
ˈbraːtn
şniţel
s Wiener Schnitzel
ˈviːnɐ ˈʃnɪtsl
şniţel natur
s Naturschnitzel
naˈtuːɐʃnɪtsl
biftec
s Beefsteak
ˈbiːfstεik
bine făcut
gut durch
guːt dʊrç
mediu
medium
ˈmiːdɪəm
în sânge
blutig
ˈbluːtɪç
friptură de vită
r Rinderbraten
ˈrɪndɐbraːtn
costiţă
s Rippchen
ˈrɪpçən
cotlet cu os
s T-Bone-Steak
ˈtiːbɔunstεik
carne afumată
s Rauchfleisch
ˈrauxflaiʃ
carne de pasăre
s Geflügel, s Geflügelfleisch
gəˈflyːglˌ gəˈflyːglflaiʃ
pui fript
s Brathähnchen
ˈbraːthεːnçən
curcan
r Truthahn
ˈtruːthaːn
gâscă
e Gans
gans
raţă
e Ente
ˈεntə
vânat
s Wildbret
ˈvɪltbrεt
carne de căprioară
r Rehbraten
ˈreːbraːtn
fazan
r Fasan
faˈzaːn
porc mistreţ
s Wildschwein
ˈvɪltʃvain
platou rece
kalter Aufschnitt
ˈkaltɐ ˈaufʃnit
pulpă
e Keule
ˈkɔylə
şuncă
r Schinken
ˈʃɪŋkn
salam
e Wurst
vʊrst
salam uscat
e Dauerwurst, e Salami
ˈdauɐvʊrstˌ zaˈlaːmi
mortadella
e Fleischwurst
ˈflaiʃvʊrst
cârnaţi
e Bratwurst, s Würstchen
ˈbraːtvʊrstˌ ˈvʏrstçən
cârnaţi la grătar
e Rostbratwurst
ˈrɔstbraːtvʊrst
cârnaţi fierţi
e Bockwurst
ˈbɔkvʊrst
cârnaţi cu curry
e Currywurst
ˈkarivʊrst
cârnaţi albi
e Weißwurst
ˈvaisvʊrst
crenvurşti
s Würstchen
ˈvʏrstçən
aspic
e Sülze
ˈzʏltsə
sângerete
e Blutwurst
ˈbluːtvʊrst
chiftele
e Frikadellen
frɪkaˈdələn
ficat
e Leber
ˈleːbɐ
gulaş
s Gulasch
ˈgʊlaʃ
muşchi de vită
r Lendenbraten
ˈlεndnbraːtn
fructe de mare
e Meeresfrüchte
ˈmeːrəsfrʏçtə
creveţi
e Krevetten
kreˈvεtn
creveţi
e Granate
graˈnaːtə
langustă
e Languste
laŋˈgʊstə
homar
r Hummer
ˈhʊmɐ
caracatiţă
r Krake
ˈkraːkə
stridii
e Austern
ˈaustɐn
calamari
e Calamares, e Tintenfischringe
kalaˈmaːrəsˌ ˈtɪntənfɪʃrɪŋə
peşte
r Fisch
fɪʃ
păstrăv
e Forelle
foˈrεlə
ştiucă
r Hecht
hεçt
ţipar
r Aal
aːl
ton
r Thunfisch
ˈtuːnfɪʃ
somon
r Lachs
laks
cod
r Kabeljau
ˈkaːbljau
macrou
e Makrele
maˈkreːlə
limbă-de-mare
e Seezunge
ˈzeːtsʊŋə
calcan
e Flunder
ˈflʊndɐ
sardine (în ulei)
e (Öl)Sardinen
(øːl)zarˈdiːnən
hering
r Hering
ˈheːrɪŋ
melc
e Schnecke
ˈʃnεkə
Mâncare vegetariană
Fleischlose Gerichte
paste
e Nudeln
ˈnuːdln
spaghete
e Spaghetti
ʃpaˈgεti
salată de paste
r Nudelsalat
ˈnuːdlzalaːt
rizoto
r Risotto
rɪˈzoto
legume înăbuşite
gedünstetes Gemüse
gəˈdʏnstətəs gəˈmyːzə
ghiveci
r Gemüseeintopf
gəˈmyːzə|aintɔpf
omletă
s Eieromelett
ˈaiɐɔmlεt
ouă jumări
s Rührei
ˈryːɐ|ai
porumb fiert
gekochter Mais
gəˈkɔxtɐ mais
spanac
r Spinat
ʃpiˈnaːt
pâine prăjită
s Röstbrot
ˈrœstbroːt
ou ochi
s Spiegelei
ˈʃpiːgl|ai
Garnituri
Beilagen
cartofi
e Kartoffeln
karˈtɔfln
cartofi fierţi
e Salzkartoffeln
ˈzaltskartɔfln
cartofi copţi
e Röstkartoffeln
ˈrœstkartɔfln
cartofi prăjiţi
e Pommes frites
ˈpɔm frit
crochete (de cartofi)
e Kroketten
kroˈkεtn
orez
r Reis
rais
orez brun
r Naturreis
naˈtuːɐrais
salată de cartofi
r Kartoffelsalat
karˈtɔflzalaːt
piure de cartofi
s Kartoffelpüree
karˈtɔflpʏreː
paste
e Pasta
ˈpasta
tăieţei
e Nudeln
ˈnuːdln
pâine
s Brot
broːt
chiflă
s Brötchen
ˈbrøːtçən
găluşcă
r Knödel
ˈknøːdl
varză murată
s Sauerkraut
ˈzauɐkraut
salată de varză
r Krautsalat
ˈkrautzalaːt
salată de lăptuci
r Kopfsalat
ˈkɔpfzalaːt
ketchup
r Ketchup
ˈkεtʃap
muştar
r Senf
zεnf
maioneză
e Mayonnaise
majɔˈnεːzə
sos tartar
e Sauce tartare
ˈzoːsə taːˈtaː
sos de soia
e Sojasoße
ˈzoːjazoːsə
dressing
s Dressing
ˈdrεsɪŋ
condiment
s Würzmittel
ˈvʏrtsmɪtl
mirodenii
s Gewürz
gəˈvʏrts
compot
s Kompott
kɔmˈpɔt
murături
e Pickles
ˈpɪkls
Mod de preparare
Art der Zubereitung
angeröstet
soté
bestreut
presărat
blutig
în sânge
eingelegt
murat
entbeint
dezosat
flambiert
flambat
frittiert
prăjit
gebraten
copt
gebräunt
rumenit
gedämpft
la aburi
gedünstet
înăbuşit
gefüllt
umplut
gegrillt
la grătar
gekocht
gătit
geräuchert
afumat
gerieben
ras
geröstet
copt
geschlagen
bătut
geschmolzen
topit
geschmort
înăbuşit
geschnitten
feliat
gesüßt
îndulcit
getaucht, gedippt
în sos
getoastet
prăjit
gewürfelt
tăiat cubuleţe
gewürzt
asezonat, condimentat
glasiert
glazurat
gut durch
bine făcut
halbroh
în sânge
im Bierteig
în aluat de bere
im Teig
în aluat
in der Pfanne gebraten
prăjit
in Salzlake
în saramură
knusprig
crocant
mariniert
marinat
medium
mediu
mit Butter
cu unt
mit Geschmack
aromatizat
ohne Gräten
eviscerat
paniert
în pesmet
salzig
sărat
scharf
picant
überbacken
gratinat
vom Rost
la grătar (cu cărbuni)